Raivo:

Suoristauduin nopeasti kuullessani oven rämähtävän auki. " Auts..." mumisin hiljaa ja pitelin kylkeäni. Katsoin isääni pelokkaana hänen lähestyessä meitä uhkaavasti. Jähmetyin, en osannut liikkua. Isäni tarttui minua käsivarresta ja viskasi sängyn toiseen päätyyn, suoraan seinään. "Aih...." ulvahdin kivusta ja pitelin kylkeäni kipristyen kasaan hiljalleen vuoteelle. Kyyneleet kirposivat silmiini. Huomasin Georgin ja Gustavinkin rymistelevän huoneeseen.
Tom pomppasi ylös. " Nyt loppu tää! Tom pysyt kaukana veljestäsi!" isämme raivosi, ja Tom katsoi häneen uhmakkaasti. " Pidä ne saastaset näppis erossa Billistä!" Tom huusi hänelle ja tönäisi häntä rintakehään. " T-Tom, älä..." sanoin hiljaa nurkasta, vaikka kylkeeni pisti kovasti.
" Uskallatko räyhätä isällesi?" isämme sanoi hiljaa, synkästi. " Et pelota minua. Ala häipyä täältä, älkä tule enää koskaan takaisin!" Tom huusi hänelle osoittaen kädellään ovelle, katsoen häneen raivoissaan. " Älä luulekkaan. Te ette tee enää mitään yhdessä!" isämme huusi. " Sinä et sitä määrää. Itse häivyit elämästämme vuosia sitten. Määräämme itse mitä teemme ja kenen kanssa. " Tom sanoi, ja hän vilkaisi minuun. Olin kompuroinut istumaan, mutta pidin kyljestäni yhä kiinni. Kyyneleet täyttivät silmiäni kivusta. " Tom anna olla! Ja sinä, ala mennä!" huudahdin nurkasta, ja hiljalleen nousin seisomaan. " Sinä et ole isäni. " sanoin hiljaa, vihaisena miehelle, joka seisoi edessäni.
" Mrh. Tämä ei jää tähän." hän sanoi, ja kääntyi lähteäkseen, mutta yllättäen hän kääntyikin, ja mottasi minua kasvoihin. Hätkähdin ja äännähdin tuskasta, kaatuen vuoteelle istuulleni. Pitelin poskeani nyt kylkeni sijasta, ja nostin lopulta kyyneleisen katseeni mieheen, mutta se oli täynnä raivoa. Säpsähdin hänen yrittäessä lyödä Tomiakin, mutta Tom väisti ja mottasi häntä takaisin. " Tom!" huudahdin. " Lopeta jo!" huusin jatkoa, mutta se pisti kylkeeni. En kestänyt enää. Georg ja Gustav ottivat isästämme kiinni takaapäin, ja he saattoivat hänet 'ystävällisesti' ulos talosta.

Kaaduin kyljelleni vuoteelle, terveelle puolelle. En tiennyt kumpaan koski enemmän, kulkeeni, vai poskeeni. Käperryin kasaan, ja suljin silmäni tuskasta.
Tom istui hiljaa vierelleni, hiljaisena, koskettaen poskeani, joka oli alkanut sinertää.
Kyyneleet valuivat silmistäni poskilleni, ja värähdin Tomin koskettaessa poskeani. " Sattuu.." sanoin hiljaa ääni värähtäen. Tom nyökkäsi.. " Voinko.. auttaa mitenkään..?" Tom kysyi varovasti.. "Anna minun vain ola yksin.." sanoin Tomille hiljaa. " Mutta Bill-""Anna minun nyt vain olla!" huudahdin hänelle katsoen häntä. Tom säpsähti.. " Okei.." Tom vastasi hiljaa, ja huokaisin.. Katsoin knu Tom lähtih iljaisena huoneestani sulkien oven.. "Tyhmä! Tyhmä minä..." mumisin hiljaa itselleni ja painoin kasvoni tyynyyn.
Itkin ja itkin vain hiljaa, lopulta nukahdin siihen.

Heräsin iltapäivästä, kyyneleet olivat kuivaneet kasvoilleni. Päätäni särki pienesti. Nousin vaikeroiden istumaan. Hieroin päätäni vapaalla kädelläni, ja huokaisin katsahtaen kipsiä kädessäni. Nousin ylös ja kävelin peilille. Silmäni laajenivat.
" Ah... Ei..." mutisin hiljaa.. Poskeni oli järkyttävän näköinen. Se oli turvonnut, ja aivan sinertävänvioletti. Nielaisin.. Aukaisin lopulta huoneeni oven ja astelin vastakkaiselle ovelle. Koputin ovea, ja aukaisin sen hiljaa. Astuin sisälle Tomin huoneeseen, ja etsin hänet katseellani. Hän istui sängyäänsä, päädyssä, nojaten seinään. Hän kuunteli musiikkia kuulokkeilla, ja kirjoitteli jotain paperilla koukistettua polveaan vasten mustassa hihattomassa taas.
Suljin oven, ja nyt vasta Tom huomasi minun tulleen.. Katsoin häntä hiljaa, sanomatta mitään. Huomasin Tomin silmien laajentuvan hänen nähdessään minut, ja kuinkha hän laski kynän ja paperin käsistään ja kuulokkeet korviltaan. Hitaasti hän nousi ylös ja käveli luokseni. Seisoin vain hiljaa, katsellen häntä välillä silmiin, välillä käänsin katseeni pois.
Huomasin Tomin järkyttyneisyyden. Tom nosti kätensä ja kosketti varovasti poskeani, ja värähdin pienesti.
" Se perhanan ukko! Tapan hänet vielä!" Tom huudahti vaukaisten huoneensa oven ja rymistellen portaat alas. " Tom! Odota! Älä!" huusin Tomin perään ja juoksin portaat nopeasti alas eteiseen Tomin luo, jossa hän jo laittoi kengät jalkoihin. Tartuin häntä käsivarresta." Anna olla Tom." sanoin hänelle rauhoittuen itse hieman, mutta hengitin kiivaasti ja katsoin häntä. " Mutta kukaan ei saa vahingoittaa rakkaitani, etenkään sinua!" Tom huudahti minulle päin naamaa, ja hiljenin. Laskin katseeni alas lattiaan. " Anteeksi Bill.. En vain halua kenenkään satuttavan sinua, ainakaan is...hänen.. Tom sanoi hiljaa ja tunsin hänen halaavan minua hellästi. Vein ainoan terveen käteni hänen ympärilleen, ja halasin häntä tiukasti. Kyynel vierähti silmäkulmastani, mutta pyyhin sen pois. " Älä mene.. Tarvitse sinua.." sanoin Tomille hiljaa.. Tunsin hänen huokaisevan. " Hyvä on.." Tom sanoi ja irtautui halauksesta katsoen minua. " Tule.." hän sanoi ottaen minua kädestä ja hän veti minut keittiöön. Katsoin häntä kummastuneena, ja hän otti jääkaappimme pakastin osasta jääpussin. Ihmettelin häntä kurtistaen kulmiani ja värähdin tuntiessani jääpussin poskellani. " Kylmä!" inahdin Tomille hänen painaessa jääpussia poskelleni varovasti. " Varmasti onkin, mutta se auttaa turvotukseen." Tom sanoi. " Mennään huoneeseeni." Tom sanoi ja nyökkäsin pidellen jääpussia omalla kädelläni nyt.

Lähdin edellä Tomin huoneelle ja istuin sängylle. Katselin hetken ympärilleni ja sitten Tomiin kun hän sulki oven ja istui vierelleni. Laskin jääpussin syliini ja nappasin sängyltä paperin mihin Tom oli aijemmin jotain kirjoittanut. Aloin lukemaan sitä. "Hei Bill, ei saa!" Tom sanoi napaten paperin minulta. " Hei, miksen saa lukea sitä?" sanoin katsoen häntä hölmistyneenä. " Koska se on yllätys sitten." Tom sanoi virnistäen tyytyväisenä ja laittoi lapun jonnekkin ja raivasi kuulokkeet sängyltä. " Ja nyt, rentoudu." Tom sanoi vetäen minut syliinsä ja otti jääpussin painellen sillä poskeani. Huokaisin ja nojauduin Tomiin sen verran minkä uskalsin varoen kylkeäni. Tunsin hänen toisen kätensä ympärilläni hellästi, ja hänen hengityksensä niskassani.
Istuin hänen sylissään hiljaa, hymyillen pienesti, Tomin huolehtien minusta, ja se tuntui mahtavalta.
1460013.jpg