En tiedä mitä sanoisin:

Katselin hiljaisena televisiota, Tom istui vieressäni sohvalla, puhuen puhelimessa managerimme kanssa. Selailin kanavia tympääntyneenä, kunnes suljin sen kokonaan.
" Eihän haittaa, että sovin huomiseksi levytys ajan iltapäivälle?"
Tom kysyi minulta. "Ei toki." vastasin hänelle hymyillen. Tom vastasi hymyyni ja nousin sitten sohvalta.
"Gustav! Mitä ruokaa teet tänään?"
huusin Gustaville keittiöön lopulta kävellen sinne. Katsoi Gustaviin ja tämän kokkauksiin.
" Lasangea." hän vastasi minulle ja nyökkäsin vain hymyillen. Naurahdin, kuullessani kuorsausta. Vilkaisin keittiön kattoon, jonka yläpuolella sijaitsi Georgin huone.. Georg kuorsasi. Pudistelin päätäni hymyillen ja vilkaisin Tomiin olohuoneessa, joka oli aukaissut television uudestaan ja selaili kanavia.
Häivyin huoneeseeni yläkertaan ja suljin oven perässäni. Menin vaatekaapilleni kaivaen sen perältä laatikon ja istuin sängylleni se sylissäni. Vedin syvään henkeä, ja aukaisin kannen. Laatikko oli täynnä asioita lapsuudestani. Nostin erään valokuvan käteeni, jossa Tom oli juuri saanut ensimmäisen kitaransa ja tämä hymyili leveästi. Hymyilin valokuvalle. Laskin sen syrjempään ja kaivelin laatikkoa. Sitten löysin sen.
Kasetin. Laitoin loput tavarat takaisin laatikkoon ja piilotin sen kaappini perälle. Pomppasin ylös kasetti kädessäni mennen ovelle ja aukaisin sen, törmäten Tomiin kaataen tämän lattialle, ja tietenkin, Tom tarrasi paitaani repäisten minut myös nurin. Lensimme portaat alas ja hieroin päätäni, joka oli lyönyt portaisiin. Georg heräsi ryminään juosten portaiden yläpäähän katsoen meitä hölmistyneinä. Gustav tollotti silmät pyöreinä keittiön ovelta. Vilkaisimme Tomin kanssa toisiimme ja repesimme nauruun. Georg katsoi meitä Gustavin kanssa hölmistyneinä, ja lopulta hekin naurahtivat.

"Hei, mikä sulla on kädessäs?" Tom kysyi ja muistin sitten kasetin. "Aijoo, katotaan tää." sanoi Tomille virnistäen ja nousin ylös makaamasta lattialta ja menin television luokse laittaen kasetin paikoilleen. Tom lysähti istumaan sohvalle ja hain Georgin ja Gustavinkin paikalle. Hymyilin itsekseni tyytyväisenä, kun video alkui. Vilkaisin Tomiin, joka näytti tyrmistyneeltä. Tirshkahdin.

Tomin 5.vuotis syntymäpäivillä Bill kantoi innoissaan täynnä kermavaahtoa olevaa kakkua käsissään olohuoneeseen. Tom hyppi innosta sohvalla nauraen remakasti. Bill juoksi kovasti Tomin luokse, ja Tom huitaisi vahingossa kädellään kakun Billin naamalle. Lautanen putosi Billin käsistä ja tämän kasvot olivat täynnä kermavaahtoa. Tom nauraa käkätti vieressä, kun Bill parka rupesi itkemään. Veljeksien isän nauru kuului iloisena huoneesta, kun tämä haki paperia ja pyyhki Billin kasvoja. Billin itku laantui ja tämäkin jo nauroi katsoen lattialla olevaa kakkua.. Nopeasti Bill otti sitä käteensä viskaten Tomin päälle, joka osui haaroille.. Tom katsoi kauhuissaan housujaan ja rupesi huutamaan kauhusta.

Nauroin vedet silmistä valuen jutulle ja hätkähdin vilkaistessani Georgiin, joka kaatui naurusta lattialle. Gustav katsoi hölmistyneenä Georgiin naurahdellen. Vilkaisin Tomiin, joka katsoi vain hiljaa televisiota. "Tom. Mikä sulla on?" kysyi häneltä, ja hän loi minuun ärtyneen katseen. "Oliko pakko tuoda esille muistoja isästä?!" Tom huudahti minulle ja katsoin häntä järkyttyneenä. " Hei Tom oota! Ei mun ollu tarkotus tuoda niitä esiin!" huudin Tomin perään joka häipyi ärtyneenä yläkertaan. Huokaisin ja hain kasetin, hypistellen sitä käsissäni hiljaisena. Vein sen takaisin huoneeseeni.

Koputin Tomin huoneen oveen illalla ja raotin ovea. Tom makasi hiljaa sängyllänsä selin ovelle. "Tom...." sanoin hiljaa sulkien oven ja istuin veljeni vuoteelle.. Laskin käteni hänen käsivarrellensa, mutta hän ravisti sen pois.. "Anna anteeks.." sanoi hiljaa, kyyneleet nousten silmiini. " Anna mun olla rauhassa!" kuulin Tomin huutavan, ja nieleskelin kyyneliäni." Mutta-" " HÄIVY JO!" Tom huusi keskeyttäen minut, ja kyyneleet valuivat silmistäni. Lähdin hiljaisena huoneesta paeten omaan huoneeseeni..

Itkin hiljaisena sängyssä, vielä yölläkin.. Olin käynyt syömässä yksinäni hieman Gustavin tekemää lasangea, ja häivyin sitten taas huoneeseeni.. Tom ei ollut sanonut koko iltana minulle enää mitään.. Tunsin kuinka kyyneleet kirposivat uudelleen silmiini, nähden mielessäni Tomin ärtyneet kasvot. Hautasin kasvoni tyynyyn..
"Onko väärin yrittää tuottaa iloa tärkeälle henkilölle..." kuiskasin hiljaa itselleni ääni väristen. Kuulin, kuinka ulkona salamoi..
Joku aukaisi huoneeni oven... En katsonut kuka tuli huoneeseeni, tunsin vain, kuinka joku istui vuoteeni reunalle...
1459951.jpg