Aika vain kuluu:

Satoi vettä... Olin litimärkä, kun palasin yömyöhään kotiin... Olin purkanut hermojani, mutta silti olin vihainen Tomille.. Suljin oven hiljaa, talossa oli pimeää... Kävelin kylpyhuoneeseen yläkertaan, ja riisuin itseni märistä vaatteista. Aukaisin suihkun ja peseydyin hiljaa kuumassa suihkussa.. Hipsin pyyhe lantiollani sitten huoneeseeni ja laitoin valot päälle.
Kirkaisin.
" Tom! Mitä helkuttii teet täällä?!" huudahdin, kunnes tajusin että Gustav ja Georg olivat nukkumassa alakerrassa.. Pidin siis hiljempaa ääntä. Katsoin Tomia hiljaa vihaisena, kun hän istui vuoteellani, väsyneen näköisenä, hiljaa.. Ja hänellä oli vain bokserit jalassaan.. "Bill.. Miksi tulit nytten vasta kotiin? " Tom kysyi hiljaa, vastaamatta minun kysymykseeni. " Koska ei huvittanut aikaisemmin. " tokaisin vain Tomille ja kävelin vaatekaapilleni, kun minun alkoi tulla taas kylmä pelkässä pyyhkeessä. Aukaisin kaappini ja etsien sieltää bokserit jalkoihini. Meinasin vetää paidan ja housutkin, mutta en kuitenkaan.
" Anteeksi.." kuulin yllättäen Tomin sanovan. Siirsin katseeni häneen yllättyneenä. " Anteeksi Bill... En halua riidellä..." Tom sanoi, ja katsoin häntä hiljaa, sulkien kaappini ovet ja nojauduin niihin. " Olen pahoillani..myös..." sanoin hiljaa, ja laskin katseeni alas.. Kuulin Tomin tulevan luokseni. Hän nosti kasvoni itseään päin, ja suuteli minua - mutta käänsin kasvoni pois, suudelman osuen poskelle. Vaikka annoinkin Tomille anteeksi, olin silti hieman vihainen hänelle vielä... Tom seisoi hetken hiljaa edessäni, lähtien sitten pois.. Huokaisin raskaasti ja vein pyyhkeen kylpyhuoneeseen.

Kävin nopeasti peiton alle lämpimään sänkyyni, ja vedin peiton korviin asti. Suljin silmäni, ja nukahdin.
Heräsin aamulla, kun auringon paiste osui silmiini 12 aikaan aamupäivästä. Kömmin istumaan. Värähdin kylmästä, ja pian aivastinkin.. "Voi Luoja..." mumisin käheästi ja aivastin uudestaan. Laskin pääni takaisin tyynyyn.. Olo oli kamala... Flunssainen ja tukkoinen. Lopulta pakotin itseni ylös, ja otin viltin kaapista ja kiedoin sen ympärilleni. Kävelin alakertaan horjuen välillä portaissa.. Istahdin keittiönpöydälle.. " Huomenta..." mumisin Gustaville ja Georgille, ennenkuin aivastin taas.." Huomenta... Taisi flunssa iskeä eilisen jälkeen?" Georg sanoi minulle.. " Äh....Joo.... Voisitteko keittää minulle teetä?" pyysin heiltä sitten ja katsoin heihin anovasti. Gustav nyökkäsi minulle ja kiitin hiljaa. Katsoin kun hän otti pannun kaapista ja laittoi siihen vettä, ja sen sitten liedelle kuumenemaan.

Juotuani teetä puin lopulta ylleni verkkarit ja pitkähihaisen poolopaidan, jotka eivät todellakaan kuuluneet tyyliini, mutta en jaksanut pitää tiukkoja vaatteitakaan. Jäin makaamaan huoneeseeni vuoteelleni peiton alle, viltti vieläkin ylläni. Painoin pääni tyynyyn ja suljin silmäni.. Lepäsin.... En jaksanut tehdä mitään.. Kuulin koputusta ovelta ja aukaisin silmäni, nousten istumaan. Katsoin kun Tom tuli sisälle ja sulki oven perässään. Hän istui vuoteeni reunalle. " Miten voit? Gustav kertoi sinun vilustuneen." Tom sanoi hiljaa ja kokeli otsaani kädellään. " Sinulla on kuumetta..." Tom mumisi ja nyökkäsin heikosti.. "En kovin hyvin.. Heikottaa ja väsyttää... Kylmää..." sanoin ja pian tuli taas aivastus.. Huokaisin hiljaa ja kävin makaamaan vuoteeseeni takaisin peittojen alle.. Suljin silmäni, mutta tunsin Tomin katseen itsessäni... Aukaisin silmäni, ja katsoi tyhjää edessäni... Siirsin katseeni Tomiin, ja tunsin, kuinka häntä vaivasi jokin. Huomasin hänen silmistään, että hän halusi sanoa jotain, mutta hän oli vain hiljaa.. " Sinulla on jotain.. mielessäsi.." sanoin hiljaa, ja huomasin Tomin säpsähtävän.. "Ei mitään.. Erikoista.." hän sanoi, mutta tiesin, että jotain oli vialla. En jaksanut kuitenkaan väittää vastaan Tomille. Puhelimeni soi... Tom ojenti puhelimen minulle ja raahauduin taas pystyyn.. "Äiti.." mumisin Tomille ja hän nyökkäsi vain.
" Hei äiti.." sanoin hiljaa, aivastaen taas pian.. " Hei Bill! Luin juuri uuden haastat- ... Oletko kunnossa kultaseni?" äitini sanoi minulle.. " Voin ihan hyvin.. Vähän vain flunssa.." sanoin äidille, en halunnut hänen turhaan huolestuvan minusta. Tunsin Tomin pistävän katseen, kun valehtelin äidille olostani. " Voi sinua.. Yritähän parantua täysin, kultaseni.. Mitä sinulle muuten kuuluu, ja myös Tom kullalleni?" äitini kysyi seuraavaksi, ja vilkaisin Tomia. Aivastin.. " Juu... Ihan hyvää muuten jos tätä flunssa ei olisi.. Tom voi hyvin, hän ei ole vilustunut.." sanoin ja kaivelin nenäliinan esiin pöytäni laatikosta. Pyyhin nenääni siihen ja rupattelin jotain äidin kanssa, Tomin vahdaten vierelläni koko ajan.

Lopetettuani, Tom iski heti kimppuuni. " Miksi valehtelit äidille voinnistasi, vaikka et todellakaan ole kunnossa?" hän kysyi minulta ja huokaisin. "En halua huolestuttaa häntä turhaan liikaa, siksi." selitin Tomille ja niistin nenäni nenäliinaan.. " Niin, mutta en pidä valehtelusta äidille... Kuitenkin, lepäähän nyt.." Tom sanoi minulle ja taputti kevyesti olkapäätäni. Nyökkäsin hänelle ja laskin puhelimen pöydälle, käyden lepäämään. Katsoin kun Tom lähti huoneesta, ja huokaisin sulkien silmäni.
Olin toivonut, että Tom olisi jäänyt viereeni lepäämään.. Olisi hän mahtunut samaan vuoteeseen kanssasi..

Iltapäivällä, heräsin.. Katsoin kelloa, olin nukkunut monta tuntia... Oloni oli hieman parantunut, mutta silti kauhea. Huomasin pöydälläni tarjottimella lautasen ja mukin. Nousin istumaan ja otin ne pöydältäni. Keittoa ja teetä.. Kokeilin, ne olivat vielä lämpimiä.. Ne oli siis juuri tuotu.. Otin lusikan käteeni ja aloin hiljaa kauhomaan keittoa suuhuuni. Join teetä aina välillä, ja se teki hyvää. Keitto ja tee lämmittivät mukavasti ja syötyäni tunsin oloni vähemmän heikoksi ja nousin ylös. Pääsin keittiöön asti ja laitoin lautasen ja mukin pesukoneeseen lusikan kanssa. ihmettelin missä kaikki olivat, kun Georg tuli keittiöön. " Heräsitkin jo.. Maistuiko?" hän kysyi minulta. Nyökkäsin. " Keitto oli hyvää ja samoin tee. Kiitos." sanoin hänelle. " Missä Tom ja Gustav ovat?" kysyin sitten. " Kaupalla. He lähtivät ostamaan ruokaa." Georg sanoin. " Ai.. Selvä.." sanoin ja tallustelin sitten takaisin huoneeseeni. Katsahtin itseäni peilistä.. Näytin kauhealta.. Hiukset olivat likaiset ja rasvaiset, ja silmän aluset mustana. Huokaisin.
Menin lämpimään kylpyyn ja kun palasin sieltä, Tom ja Gustav olivat jo tulleet kaupasta. Puin ylleni ja menin alakertaan. Tervehdin Gustavia ja Tomia hiljaa, ja Gustav tervehti minua, mutta Tom ei.. Katsoin häntä hiljaa, miksi hän ei vastannut mitään. Huomasin, että hän vältteli katsettani..

Katsoin kun Tom lähti yläkertaan, mitään sanomatta. " Mikä Tomilla on?" kysyin Gustavilta ja Georgilta ymmälläni. "En tiedä... Hän oli tuollainen kaupassakin.." Gustav sanoi minulle, ihmeissään itsekkin.. " Oikeastaan, hän on ollut outona siitä lähtien, kun tuli luotasi aamupäivällä." Georg lisäsi. Katsoin heitä ihmeissäni, ja vein katseeni portaisiin.. Toivoin Tomin tulevan sieltä ja kertovan mikä oli vialla.. Mutta ei.. Hän ei tullut, ei koko iltana.. En uskaltanut mennä katsomaankaan, mikä hänellä oli..
Georg yritti kysellä Tomilta, mutta hän ei vastannut mitään..

Aloin huolestua... Tunsin kuinka jotain pahaa, ikävää oli tapahtumassa... Se sai minut hiljaiseksi.. Menin huoneeseeni illalla, ja pelkäsin tulevaa.. Tiesin, että jotain tulisi tapahtumaan, mistä en pitäisi...
1459996.jpg